Hangya

Szorgosság ide vagy oda, nem szívesen látott vendégek soha

Hangyairtás otthonában – Hagyja a házi praktikákat és bízza szakembereinkre a teljeskörű irtást

Mikor jelennek meg hangyák

Az évekre visszanyúló gyakorlat és az éghajlat változás azt mutatja, hogy megjelenésükre február közepétől lehet számítani egészen novemberig. Egyre több szép és gondozott kert látható az ingatlanok körül ez a hangyák számára is ideális környezet a szaporodáshoz és a megtelepedéshez.

Hol telepszenek meg a hangyák

A hangyák a gyümölcsfákon, a zöldségféléken, a díszbokrokon és a rózsatöveken akkor jelennek meg, ha azokon levél tetvek is vannak. Ha azt látjuk, hogy a növényeken a hangyák le-fel korzóznak, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ott levéltetű károsít, szívogatja a leveleket.

Táplálkozás

A hangyák szimbiózist építettek ki a levél tetvekkel: masszírozzák a tetvek potrohát; ennek a hatására a tetvek több mézharmatot választanak ki, amit a hangyák táplálékul használnak fel. Az intenzívebb mézharmat- kiválasztáshoz viszont a levél tetvek több nedvet szívnak el a növényektől, tehát kártételük fokozódik.

Fáraóhangya veszélye

A hangyák közül kiemelnénk a fáraóhangyát, mert épületekben történő megjelenésével Ő tudja a legnagyobb kárt okozni.

Irtása tapasztalatot, gyakorlatot és felkészültséget igényel.

A fáraóhangya trópusi rovar, vékony testalkatú. Tipikusan az ingatlanok jellemző kártevője, ahol a kiegyenlített hőmérsékletnek köszönhetően szaporodására ideálisak a feltételek. Aktív terjedése a burkolatok fugái között és elektromos kábelcsatornákon keresztül biztosított.

Szaporodása

A királynő életében több száz petét rak le, melyekből a lárvák 5-6 nap alatt kelnek ki. A dolgozók maximum 2 hónapig, a királynő átlagosan 9 hónapig él.

A fáraóhangya esetén leglényegesebb eltérés a többi hangyafajhoz képest, hogy egy-egy fáraóhangya bolyban több száz királynő élhet együtt.

Visszahívást kérek!